23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Unul dintre cei mai apreciaţi oameni de afaceri din judeţul Galaţi, Mihai Măncilă, proprietarul SC Company Med SRL din Pechea, societate premiată de către Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi pentru rezultate deosebite înregistrate în anul 2011, va candida din partea PP-DD pentru fotoliul de edil-şef al comunei Pechea. Chiar dacă nu au confirmat oficial candidatura omului de afaceri, senatorul Nicolae Marin, fostul primar al localităţii, cât şi preşedintele Municipalei PP-DD, Picu Roman, au catalogat, în schimb, candidatul desemnat drept „cel mai potent om de afaceri din Pechea, extrem de serios, care a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri”. Surse din mediul politic ne-au spus, în schimb, că omul de afaceri Mihai Măncilă a acceptat propunerea senatorului Nicolae Marin de a se înscrie în cursa pentru funcţia de primar. Aceasta a rămas vacantă în urma alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie, atunci când fostul edil-şef Nicolae Marin a adjudecat un mandat de senator în Colegiul 1, ca urmare a procedurii de redistribuire a voturilor.
Firma soţilor Măncilă, premiu de excelenţă din partea PIMM
Firma soţilor Daniela şi Mihai Măncilă, SC Company Med SRL, a fost premiată în toamna lui 2012 de către PIMM Galaţi, pentru rezultate deosebite înregistrate în anul 2011. Mai exact, întreprinzătorii din comuna Pechea au fost apreciaţi şi recompensaţi pentru un volum ridicat de export. Conform clasificării CAEN, societatea se ocupă cu fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Firmare are, în prezent, 200 de angajaţi.
PSD şi PNL, încă în tratative
Liberalii şi social-democraţii nu au ajuns, nici la această dată, la un acord în ceea ce priveşte competitorul USL pentru funcţia de primar. De altfel, cele două formaţiuni politice ar putea avea candidaţi separaţi. Deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, ne-a declarat că USL nu este presată de timp întrucât data alegerilor locale parţiale din comuna Pechea este încă necunoscută. „Încă nu am stabilit nimic. Este timp. Mai întâi să vedem data alegerilor şi apoi. Mai este timp. (...) Sondaje de opinie circulă multe şi vor mai circula. Vom vedea ce vom decide în final”, ne-a declarat preşedintele PNL Galaţi.


Articole înrudite