20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vechii liberali se asociază pentru binele liberalismului din Galaţi şi al comunităţii gălăţene
Vechii liberali se asociază pentru binele liberalismului din Galaţi şi al comunităţii gălăţene

Liberalii din garda veche a organizaţiei PNL Galaţi au ieşit într-o conferinţă de presă pentru a declara că sunt profund nemulţumiţi de actuala conducere a filialei judeţene a PNL, care a obţinut scoruri jalnice la alegerile locale din 27 septembrie 2020 prin derularea unei campanii slabe, care nu a ajuns la electorat aşa cum ar fi trebuit şi care a apelat la simboluri şi vectori de imagine care nu reprezintă liberalismul şi Galaţiul.

De asemenea, s-a mai făcut vorbire despre ruptura majoră dintre conducerea filialei şi mulţi dintre membrii de partid, invocându-se decizii discreţionare, acţiune vădită de îndepărtare a celor mai mulţi membri, în favoarea unor apropiaţi ”pe criterii care ocolesc standardele eticii politice”. A fost amintită şi aşa zisa unificare a dreptei prin nominalizarea unui candidat la funcţia de primar a unei persoane din alt partid care nu a fost sprijinit cu adevărat de liberali, lucru care s-a văzut la rezultatul votului. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care electoratul liberal a fost demobilizat, consideră vechii liberali care au mai ţinut să precizeze că a acuza electoratul de dezinteres e o scuză penibilă având în vedere că acelaşi electorat, la europarlamentare şi prezidenţiale au acordat PNL şi USR un număr dublu de voturi în comparaţie cu PSD.

Medicul Paul Ichim, alături de Vasile Pârlog, Sandu Traian şi Mihai Capră au venit în faţa presei pentru a anunţa că nemulţumirile lor legate de actuala conducere a PNL Galaţi au fost aduse la cunoştinţa preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban. De asemenea, au accentuat faptul că demersul lor nu este o pseudo-luptă între generaţii şi nu are la bază sub nicio formă obţinerea unor funcţii sau alte sinecuri de partid, toţi cei care au aderat la această iniţiativă fiind persoane cu profesii în care au performat, cu afaceri importante sau cu un statut social bine definit de profesionalismul lor.

Cum nu au primit încă nicio reacţie din partea acestuia şi deci sunt slabe speranţe să se schimbe ceva pe plan local, seniorii liberali au decis să înfiinţeze o asociaţie, un ONG, cu scopul de a discuta şi a găsi cele mai bune soluţii la problemele oraşului, fără a renunţa la statutul de membri ai Partidului Naţional Liberal pe care îl au de aproape 30 de ani. În noua structură asociativă pe care vor să o înfiinţeze vor adera zeci de liberali, care sunt nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în organizaţie şi care deja şi-au arătat sprijinul pentru iniţiativa celor care au ieşit astăzi, în faţa presei, care au ținut să sublinieze faptul că una dintre condițiile constituirii acestui grup este ca Victor Paul Dobre să nu facă parte, inițiatorii fiind de părere că multe dintre cele ce se întâmplă acum se datorează și lui Victor Paul Dobre, căruia au multe să îi reproșeze.


Articole înrudite