Viorica Dăncilă a demisionat. Marcel Ciolacu este noul preşedinte interimar al PSD Recomandat

Miercuri, 27 Noiembrie 2019 09:01
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Viorica Dăncilă, a demisionat din funcţie, în locul său fiind numit preşedinte interimar Marcel Ciolacu, a anunţat liderul PSD Sector 1, Dan Tudorache, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, informează Agerpres. Potrivit acestuia, a fost dizolvat Biroul Permanent al partidului, iar noul secretar general este Paul Stănescu. Un congres al partidului ar urma să fie organizat peste o lună şi jumătate.

Viorica Dăncilă a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de preşedinte al PSD, precizând că acest gest nu vine într-un moment de slăbiciune, ci într-unul de demnitate. „Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului, faptul că trebuie cineva să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să obţinem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuţiilor, am înţeles că se doreşte o resetare a partidului şi că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, o altă viziune, un alt program“, a arătat ea într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei CExN. Cât priveşte mandatul scurt pe care l-a avut, Viorica Dăncilă a spus că nu putea să facă foarte mult în cinci luni. „Din păcate, nu am putut să fac foarte mult în cinci luni de zile, este foarte greu să te organizezi, să încerci să câştigi încredere, să încerci să formezi o echipă sudată. Poate dacă acest mandat ar fi fost mai lung, poate altele erau rezultatele, dar am făcut tot ceea ce am putut“, a afirmat ea.

Cu privire la declaraţia iniţială că nu va pleca din fruntea PSD, Viorica Dăncilă a susţinut că ceea ce s-a schimbat a fost opinia colegilor ei. „Colegii mei au considerat că aşa este bine pentru partid şi este normal când colegii consideră că trebuie făcută o resetare, o schimbare, aşa este într-o echipă. Nu puteau colegii să-mi scrie demisia. Dacă nu voiam, spuneam: «Nu-mi dau demisia!»“, a adăugat Viorica Dăncilă. Fostul premier a precizat că a luat decizia de a demisiona deoarece crede cu adevărat că trebuie găsite cele mai bune metode astfel încât partidul să meargă cu „motoarele turate“ înainte.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu