17 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Zâzanie mare în PNL Galaţi la zvonul că Aurel Vlaicu ar putea fi numit director la Electrica
Zâzanie mare în PNL Galaţi la zvonul că Aurel Vlaicu ar putea fi numit director la Electrica

Şedinţă cu strigături, duminică dis de dimineaţă, la PNL Galaţi. Urgentă şi în cadru foarte restrîns, şedinţa s-a lăsat cu ”sânge” printre penelişti după ce s-a aflat că mult râvnitul post de director al Electrica Galaţi nu va reveni unui penelist activ şi bun cotizant al partidului, ci unui ”venetic”. Aşa cum Monitorul de Galaţi a mai relatat, actualul director al Electrica Galaţi, Claudiu Iacob, este demult pe lista neagră a liderului local al PNL, George Stângă, iar în ultima perioadă se fac presiuni enorme pentru schimbarea acestuia. În cărţi, pentru a-i lua locul, era consilierul judeţean PNL, Sorin Dănăilă, cotizant fruntaş la puşculiţa locală a partidului, însă preşedintele George Stângă l-a dat deoarte şi vrea să-l pună şef la Electrica pe nimeni altul decât pe fostul city manager al Galaţiului, Aurel Vlaicu. Acesta nu este membru PNL, dar joacă tare în politica gălăţeană, continuând să facă echipă cu fostul primar al Galaţiului, Marius Stan, ştiut fiind faptul că acesta va candida pentru un nou mandat şi că joacă puternic în negocierile dreptei pentru susţinierea unui candidat comun. 

Sorin Dănăilă este membru PNL încă din 2008, dar se pare că în faţa negocierilor politice, acest fapt nu mai are nicio importanţă. Dar eventuala numire a lui Aurel Vlaicu la conducerea Electrica va agita şi mai mult spiritele în PNL Galaţi chiar înainte de alegeri, unde din ce în ce mai multe voci se arată nemulţumite de deciziile lui George Stângă care face numiri doar dintre aproapiaţi sau pentru interese prorii, zeci de penelişti cu state vechi în partid fiind daţi deoparte. Mai mult de atât, peneliştii gălăţeni sunt profund nemulţumiţi şi pentru că, în ultima perioadă, multe dintre posturile călduţe de pe care sunt daţi jos pesediştii, au fost ocupate în mai mare măsură de membrii PMP. 

Demn de amintit este și că Aurel Vlaicu, înainte să vină la Galați, a fost consilier parlamentar şi expert la grupul parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, fiind considerat „omul lui Hrebenciuc", iar ca să pui pe funcție un fost pesedist în detrimentul unui penelist, e cu atât mai mare supărarea între liberali. Urmează să se întoarcă și Marius Stan în PNL și să candideze pentru fotoliul de primar pentru a fi lovitura de grație completă? 

 

Citeşte şi 

PMP Galaţi ia faţa PNL la numirile politice în funcţii de conducere ale instituţiilor de stat https://www.monitoruldegalati.ro/politica/pmp-galati-ia-fata-pnl-la-numirile-politice-in-functii-de-conducere-ale-institutiilor-de-stat.html

Orban strigă "depesedizare", tineretul PNL Galaţi exorcizează propriul partid! https://www.monitoruldegalati.ro/politica/orban-striga-depesedizare-,-tineretul-pnl-galati-exorcizeaza-propriul-partid.html 


Articole înrudite