26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Politicienii au fost aniversaţi de jurnaliştii gălăţeni, membri ai filialei Galaţi ai Societăţii Jurnaliştilor “Dunărea de Jos” şi în acest an, la cea de-a şasea ediţie a evenimentului “1 Aprilie – Ziua Politicianului”. În acest an au existat premiere: un film ce prezenta momente din campanile anterioare, în care, spre exemplu, liberalul Victor Paul Dobre emitea mesaje mobilizatoare pentru susţinerea candidaturii lui Traian Băsescu la preşedinţia ţării. A existat şi un stand dedicat primului parlamentar căutat internaţional, deputatul Mihail Boldea, ajuns în Parlament prin susţinerea PDL, şi un moment poetic pe versurile lui Ştefan Gheorghiu, recitate de doi dintre actorii gălăţeni (Cristian Gheorghe şi Ionuţ Negrişanu) pe fondul sonor al unor cântece patriotice din perioada comunistă.
La eveniment a existat o premieră şi din partea politicienilor: în cadrul USL s-a dat ordin clar de neparticipare la eveniment, iar un liberal care nu era în temă a plecat în mare viteză la scurt timp după ce sosise, scuzându-se că va reveni însoţit de prietena sa. Evident, nu a mai revenit. Liderul PDL, Mircea Toader, a trebuit să onoreze o altă invitaţie şi era plecat din localitate, absenţa fiindu-i suplinită de mai mulţi colegi de partid, iar senatorul Paul Ichim a absentat de asemenea motivat, chirurgul fiind de gardă la Spitalul Judeţean. Cu toate acestea, evenimentul s-a bucurat de o prezenţă numeroasă din partea politicienilor cu simţul umorului: Eugen Chebac, Nicuşor Ciumacenco, prefectul Paul Florea, Marian Popa (liderul PNÞ-CD), Eugen Stamate(liderul PER), precum şi mai mulţi membri ai diferitelor partide. Singurul parlamentar USL care a ieşit din front a fost deputatul PSD Florin Pâslaru. Social-democratul a venit chiar cu riscul de a fi ţinta unor critici, ceea ce s-a şi întâmplat: liderul ţărăniştilor Marian Popa a fost deranjat de faptul că, în timp ce se el adresa la microfon auditoriului, era bruiat de rumoarea creată în jurul lui Pâslaru, care dădea declaraţii jurnaliştilor. Popa a criticat faptul că era bruiat “de un turnător”. Momentul a fost depăşit, deşi pe faţa social-democratului s-a putut vedea un oarece disconfort, pentru o clipă.
Eugen Chebac a răspuns jurnaliştilor că a mâncat gogoşi roşii (farfuria din care servea gogoşile fiind roşii) iar acum mănâncă gogoşi de la toate partidele, aluzie la deschiderea spre susţinerea venită de oriunde, societate civilă şi chiar alte formaţiuni politice. Tot din zona candidaţilor nedoriţi de partid, dar susţinuţi de o parte serioasă a electoratului, face parte şi viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, un alt fost social-democrat constrâns să îşi facă bagajele de plecare împotriva propriei voinţe, doar pentru că vrea să candideze, ca şi fostul său coleg de partid, Eugen Chebac. Ciumacenco, demisionar din PSD, pleacă în cursă din poziţia de lider în preferinţele electoratului municipiului Galaţi. Actualul viceprimar a admis că nu a oferit gogoşi electorale gălăţenilor, deşi uneori şi-a atribuit erorile altor persoane din aparatul Primăriei, chiar cu riscul de a plăti pentru greşelile altora, motivând că asumarea greşelilor este un detaliu ce lipseşte la nivelul municipalităţii gălăţene.
Politicieni şi jurnalişti, deopotrivă, au savurat gogoşile servite ca în fiecare ediţie din căldările în culorile şi însemnele partidelor politice, într-o atmosferă de sărbătoare şugubeaţă.


Articole înrudite