28 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
3 zile de plantare în Sat Costi
3 zile de plantare în Sat Costi

Sub sloganul "Educaţie în natură, plantăm împreună!", Gloria Education anunţă continuarea poveştii Green Gloria, desfăşurată în 3 zile de plantare, în luna noiembrie, la Sat Costi, comuna Vânători, judeţul Galaţi.

"În această ediţie a campaniei de ecologizare, vom finaliza cu succes plantarea a peste 30.000 de puieţi forestieri, iar în această ediţie vom planta împreună 10.000 puieţi de salcâmi în scopul creării unei perdea forestieră. Perdele forestiere protejează comunităţile de efectele furtunilor puternice, însă protejează şi solul împotriva eroziunii, îmbunătăţesc şi bilanţul hidric, purifică aerul din oraşe şi ajută la îmbunătăţirea factorilor climatici. Astfel, impactul pe care-l aducem în natură este unul semnificativ", potrivit organizatorilor.

Programul de plantare este următorul: Vineri, 18.11.2022, orele 15.00 - 18.00; Sâmbătă, 19.11.2022, orele 10.00 - 13.00; Duminică, 20.11.2022, orele 15.00 - 18.00, iar locaţia este: pe malul Calica, Str. Salciei, în Sat Costi, comuna Vânători, judeţul Galaţi.

«Pentru că doar împreună putem realiza lucruri măreţe!»

"Nu rata oportunitatea de a socializa, de a cunoaşte oameni şi lucruri noi, de a petrece mai mult timp în natură şi de a înţelege importanţa vitală a mediului înconjurător. Abia aşteptăm să ne revedem, pentru a crea împreună un mediu mai curat şi mai ferit de pericole. Este important să aveţi cu voi un hârleţ sau o lopată chiar dacă gropile vor fi deja făcute! Stai fără grijă, îţi asigurăm noi apa şi gustarea dulce, poate chiar şi un ceai cald, dacă vremea va fi capricioasă. Dacă fiecare dintre noi plantează azi un copac sau o plantă, mâine vom respira un aer mai curat, iar natura ne va răsplăti, iar noi Gloria Education Foundation te răsplătim cu o Diplomă de Voluntar. Astăzi, mai mult decât oricând, fiecare dintre noi trebuie să se implice în acţiuni voluntare menite a proteja mediul înconjurător, a recrea natura în care plantele şi copacii să-şi regăsească locul binemeritat", transmit organizatorii.

Articole înrudite