A traversat înot Prutul ca să devină tractorist în România Recomandat

Miercuri, 21 August 2019 13:09
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu au depistat un cetăţean din Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut, cu scopul de a ajunge în România, în vederea găsirii unui loc de muncă.

"În data de 20 august a.c., în jurul orei 08.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu - I.T.P.F. Iaşi au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Bogdăneşti, în apropierea malului românesc al râului Prut, un bărbat a cărui prezenţă în zonă nu era justificată. Poliţiştii de frontieră au procedat la identificarea bărbatului, stabilind că este un cetăţean moldovean, în vârstă de 21 de ani. În vederea continuării cercetărilor, acesta a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu. Din verificările efectuate şi din declaraţiile bărbatului, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că acesta este cetăţeanul din Republica Moldova E.A., în vârstă de 21 de ani şi a trecut înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge în România în vederea găsirii unui loc de muncă ca tractorist. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat", se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

În baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor. Totodată, în conformitate cu prevederile art. 106 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 194 din 12 decembrie 2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare, a fost dispusă măsura interdicţiei de a intra pe teritoriul României pe o perioadă de cinci ani.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu