Armă de foc descoperită în torpedoul unui autoturism tractat Recomandat

Joi, 14 Martie 2019 14:34
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea a descoperit o armă de foc, tip revolver, ascunsă în torpedoul unui autoturism tractat pe o platformă de un bărbat cu dublă cetăţenie, bulgară şi Republica Moldova.
"În data de 12 martie a.c., în jurul orei 22.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, V.V., în vârstă de 40 de ani, cu dublă cetăţenie, bulgară şi Republica Moldova, la volanul unui autovehicul marca Volkwagen, care tracta pe o platformă un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra celor două autoturisme, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascuns în torpedoul autoturismului marca Mercedes, care se afla pe platformă, înfăşurat în hârtii, un revolver marca Major Eagle, calibru 4 mm. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a preluat cu platformă autoturismul marca Mercedes, la solicitarea unui cetăţean ucrainean şi nu avea cunoştinţă despre existenţa armei descoperite la controlul de frontieră", se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (S.T.P.F.) Galaţi.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată, iar arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu