22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Baldovinești: Super Balul Bobocilor, în atenția polițiștilor; local amendat și închis (FOTO)
Baldovinești: Super Balul Bobocilor, în atenția polițiștilor; local amendat și închis (FOTO)

Weekend-ul a debutat cu acțiuni de amploare la Brăila.
"Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Inspectoratul de Poliție Județean Brăila acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
În ultimele 24 de ore, polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 14 acțiuni și au intervenit la 43 de evenimente, dintre care 36 au fost sesizate de cetățeni prin 112.
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 22 de posibile infracțiuni, aproximativ 32% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 231 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 112.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 28 de permise de conducere și au ridicat un certificat de înmatriculare.
Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.
***
În noaptea de 29 spre 30 martie a.c., în intervalul orar 19:00-03:00, în cadrul acțiunii BLOCADA, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila (Biroul Ordine Publică, Biroul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul pentru Acțiuni Speciale) sprijiniți de pompieri, jandarmi și reprezentanți ai I.T.M. Brăila au desfășurat o acțiune în sistem integrat pe raza satului Baldovinești, pentru prevenirea producerii unor evenimente de tulburare a ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri în rândul elevilor cu ocazia organizării unui eveniment de tip Super Balul Bobocilor.
Astfel, au fost legitimate 64 de persoane, controlate 25 de vehicule și testați șoferii cu aparatele din dotare.
Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate în valoare de 107.485 de lei după cum urmează:
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au sancționat contravențional un operator economic de pe raza satului Baldovinești cu amendă în valoare de 6.000 de lei conform art. 10 lit. c din Legea 28/1999 și au luat măsură complementară a suspendării activității pe o perioadă de 15 zile și confiscarea sumei de 115 lei.
Pompierii din cadrul I.S.U. Dunărea Brăila au sancționat contravențional operatorul economic cu amendă în valoare de 100.000 de lei pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu conform Legii 307/2006.
A fost aplicată și sancțiunea complementară de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor care nu au autorizaţie de securitate la incendiu, conform H.G.R. 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi, art.3, alin.1, lit. e) neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă și lit. f) neechiparea cu instalaţii/sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat de securitate pentru evacuare, în concordanţă cu valoarea de referinţă. Oprirea funcţionării este valabilă până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.
La momentul controlului, în interior au fost numărate 615 persoane, ce au fost evacuate.
Măsura complementară a pusă în executare de îndată.
***
În cadrul acțiunilor, la ora 18:30, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic un bărbat de 56 de ani, din orașul Ianca, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 202A, în localitatea Ariciu.
Fiind verificat în bazele de date, polițiștii au constatat că acesta are exercitarea dreptului de a conduce suspendată. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
Polițiștii vor continua să acționeze pe raza județului pentru prevenirea oricăror evenimente rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică!", a transmis, sâmbătă, IPJ Brăila. Imagini, mai jos! 👇

  • Galerie Foto:

Articole înrudite