Brăila: De la 0 la 4 cazuri de COVID 19 după intrarea în starea de alertă Recomandat

Vineri, 22 Mai 2020 12:42
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Anunţul a fost făcut chiar de prefectul Brailei, Cătălin Boboc. Prefectul de Brăila spune că, dacă sâmbătă, 9 mai 2020, primii 22 de brăileni infectaţi cu noul coronavirus erau declaraţi vindecaţi şi externaţi, pe 15 mai au reapărut cazurile.

”Ne-am bucurat cu toţii să constatăm că avem 0 cazuri în judeţul Brăila! Era şi firesc să fie aşa când vedeam ce se întâmplă în lume şi chiar în câteva zone din ţară. În acel moment, am făcut un apel la brăileni, să fie în continuare prudenţi, pentru că virusul nu a disparut şi pot aparea cazuri noi în orice moment! Vineri, în prima zi după încetarea stării de urgenţă, am repetat acelaşi apel, pentru ca măsurile de relaxare ce urmau să intre în vigoare să nu conducă la noi cazuri de infecţie cu COVID-19. Am considerat că este datoria mea să îi îndemn pe brăileni să nu ignore măsurile impuse de autorităţi precum păstrarea distanţei sociale sau purtarea măştii de protecţie în spaţii publice închise, pentru a rămâne unul dintre judeţele cele mai puţin afectate de pandemie. Din păcate, vineri, 15 mai 2020, după o săptămană cu zero cazuri, a apărut un nou pacient. Astăzi, la încă o săptămână, încă trei îmbolnăviri cu noul coronavirus! Aşadar, dacă încă mai sunt brăileni care nu consideră că minimele măsuri de igienă sanitară şi distanţare dispuse de Guvernul României,sunt foarte importante, îi rog să ţină cont de recomandarile autorităţilor şi să aibă încredere că nivelul totuşi scăzut al răspândirii virusului la Brăila se datorează în mare măsură respectării cu stricteţe a regulilor'', a spus Cătălin Boboc.

Prefectul insistă că responsabilitatea este cheia şi se află în mâinile fiecăruia. Unul dintre cei nou infectaţi este angajat al Primăriei Brăila. Acesta s-a testat în privat. Acum este internat în spital, iar colegii săi, contacţi direcţi, sunt în izolare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu