CICh Năvodari asigură transportul angajaţilor la combinat cu vehicule electrice Recomandat

Duminică, 30 Iunie 2019 00:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Combinatul de Îngrăşăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de îngrăşăminte pe bază de tehnologii din România, a investit aproape 150.000 de euro în vehicule electrice pentru transportul angajaţilor, renunţând la vehiculele pe bază de combustibil convenţional. Compania a achiziţionat recent 4 autoutilitare care vor asigura transportul angajaţilor din localităţile limitrofe Combinatului de la Năvodari precum şi o staţie de încărcare electrică pentru autonomia totală a serviciului de transport.

”Reducerea emisiilor de carbon pentru protejarea mediului înconjurător este o preocupare constantă a investitorului companiei încă de la lansarea pe piaţa românească. În cei 20 de ani de activitate, investiţiile efectuate de noi, care au avut ca scop reducerea emisiilor poluante şi protejarea mediului, s-au ridicat la peste 2,5 milioane de euro. Înlocuirea flotei care asigură transportul personalului nostru de la Năvodari este o decizie în linie cu această politică, dar şi pentru că, în opinia noastră, acesta este viitorul. Dacă infrastructura ar permite şi ar exista suficiente staţii de încărcare în ţară, am înlocui toate maşinile companiei cu vehicule electrice”, a declarat Cezara Vişan, director executiv al combinatului.

Vehiculele 100% ecologice au o autonomie de până la 250 de km şi au fost achiziţionate de la distribuitorulRenault România. Staţia de încărcare instalată în incinta combinatului permite alimentarea simultană a două vehicule, pentru achiziţionarea cărora compania a accesat şi facilităţile oferite de statul român. ”Am beneficiat de ecotichete rabla în sumă de 45.000 de lei pentru fiecare vehicul”, a explicat directorul executiv al companiei.

Redeschis în urmă cu 20 de ani ca investiţie privată, Combinatul de îngrăşăminte chimice Năvodari este în prezent singurul producător român de îngrăşăminte pe bază de tehnologii din România.Compania respectă toate normele de mediu, investiţiile pentru protejarea mediului înconjurător efectuate, începând din 2003 din surse proprii, reprezentând aproape o treime din totalul investiţiilor.

CICh Năvodari a încheiat exerciţiul financiar 2018 cu o cifră de afaceri de 106 milioane lei şi estimează pentru 2019 o creştere cu minim 5% a afacerilor.

Combinatulde Îngrăşăminte Chimice Năvodari este un promotor al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare în România. Obiectivul societăţii este acela de dezvolta şi aduce pe piaţă produse ce conţin cele mai noi tehnologii şi produse ce pot aduce plus valoare fermierilor. Astfel, în ultimii ani compania a omologat şi introdus pe piaţă două tehnologii unice în România: îngrăşămintele pe bază de azot sau complexe cu degajare controlată a părţii de azot – gama NG şi îngrăşămintele pe bază de fosfor sau complexe cu potenţiator de fosfor – gama Amesal, game de produse ce respectă mediul înconjurător.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu