Comisia Europeană a aprobat finanţarea de 363 milioane de euro pentru podul de la Brăila Recomandat

Marți, 03 Septembrie 2019 14:20
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDER) a aprobat investiţia de 363,3 milioane de euro pentru construcţia podului peste Dunăre, de la Brăila, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar citat de Agerpres. "Acest proiect finanţat de UE va îmbunătăţi în mod clar calitatea vieţii în regiune, graţie unor deplasări rutiere mai scurte şi mai sigure. Prin facilitarea legăturilor cu Republica Moldova şi Ucraina, acest proiect de coeziune va contribui de asemenea la intensificarea relaţiilor dintre UE şi ţările vecine", a declarat comisarul european pentru vecinătate şi negocieri privind extinderea, Johannes Hahn.

Proiectul face parte din reţeaua transeuropeană de transport şi va îmbunătăţi legăturile între nordul României, oraşul Tulcea, Delta Dunării şi portul Constanţa din sudul ţării. În prezent, legătura dintre cele două zone nu se poate face decât pe la podul Giurgeni - Vadu Oii (88 kilometri sud de Brăila) sau cu bacul de la Brăila sau de la Galaţi. Proiectul ar urma să se finalizeze până la sfârşitul anului 2023.

Considerată ca fiind cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani, podul de la Brăila a fost contractat în ianuarie 2018 cu asocierea italo-japoneza Astaldi - IHI pentru circa 433 milioane de euro. Lucrările în teren au început în prima parte din 2019. Proiectul vizează nu doar construcţia podului propriu-zis, lung de aproape 2 km, ci şi realizarea infrastructurii adiacente. Drumuri cu o lungime totală de 23,413 km. Contractul prevede 18 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu