Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Şantierului Naval de la Mangalia de către Damen Recomandat

Luni, 05 Noiembrie 2018 15:56
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Concurenţei anunţat că a autorizat tranzacţia prin care B.V. Holding Maatschappij Damen, Olanda, şi Şantierul Naval 2 Mai SA preiau Daewoo Mangalia Heavy Industries SA şi Daewoo Mangalia Human Resources Management SRL.
B.V. Holding Maatschappij Damen, Olanda, furnizează servicii de management şi holding filialelor din Grupul Damen. Grupul Damen, activ la nivel mondial, este implicat în construcţia, întreţinerea şi repararea navelor. Şantierul Naval 2 Mai SA furnizează servicii suport specifice construcţiilor de nave şi nu numai, şi derulează activităţi referitoare la construcţia şi reparaţiile de nave, diferite activităţi de comercializare, depozitare şi intermediere.
Daewoo Mangalia Heavy Industries SA are ca principal obiect de activitate construcţia, reparaţia şi conversia de nave. Daewoo Mangalia Heavy Industries SA deţine, la rândul său, 100% din capitalul social al societăţii Daewoo Mangalia Human Resources Management SRL, a cărei activitate constă, în principal, în punerea la dispoziţie către Daewoo Mangalia Heavy Industries SA a forţei de muncă pentru şantier.
Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa naţională sau pe o parte a acesteia.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu