Demisii la Spitalul Judeţean din Brăila Recomandat

Miercuri, 01 Aprilie 2020 17:09
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Întru-un gest de solidaritate maximă, firme, instituții, dar și simpli brăileni au făcut donații către Spitalul de Urgență din Brăila pentru a ajuta cadrele medicale să facă față misiunii extreme de dificile de a lupta cu coronavirusul.

„Vrem să mulţumin tuturor celor care au ajutat, instituţii, cum ar fi Tribunalul Brăila și Poliția Brăila, foarte multe persoane fizice, foarte multe societăți comerciale, firme, care au venit și au făcut sponsorizări, până ieri cel puțin, în valoare de peste 80.000 de lei fără să număr sponsorizările făcute ca donație”, a spus Delia Râşnoveanu, managerul Spitalului de Urgență Brăila.

Asta nu pentru că nu ar exista bani pentru a se cumpăra cele necesare, dar, din păcate, autoritățile se confruntă cu o lipsă de pe piață a unor articole sau cu prețuri foarte mari. „Și spitalul și Consiliul Județean au bani, au destui bani, pentru a cumpără aceste materiale de unică folosință în prevenția sau tratarea COVID-19, dar nu se găsesc pe piață sau prețurile sunt exorbitante”, a precizat Francisk Chiriac, președintele Consiliului Judeţean Brăila.

În schimb, la Spitalul Județean Brăila sunt probleme legate de cadrele medicale. Deja trei dintre ele și-au depus demisia. „Sunt două demisii din partea medicilor pensionari reangajaţi. Din nefericire, din sectoare vitale, în sectorul de Anestezie Terapie Intensivă. Sunt persoane care fac parte din categoria de vârstă 65 de ani, deci expuse riscului. Am solicitat Ministerului Sănătății să ni se repartizeze medici rezidenți. În plus, mai este și o demisie a unei doctorițe din UPU, am ridicat problema la video-conferinţa de la Prefectură“, a explicat directorul medical al Spitalului de Urgență Brăila, dr. Alina Neacșu, care a facut un apel către oameni să stea în case, astfel se protejează pe ei, dar protejează şi cadrele medicale, pentru că dacă acestea nu sunt sănătoase, atunci nu mai pot ajuta pe nimeni.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu