22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Depistat, în miezul nopţii, la volan fără permis de conducere
Depistat, în miezul nopţii, la volan fără permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Oancea efectuează cercetări cu privire la un bărbat depistat la controlul de frontieră la volanul unui autoturism deşi nu deţinea permis de conducere. Tânărul a mizat pe faptul că era foarte târziu şi a sperat că poliţistul de frontieră nu o să îi solicite documentul la control.
"În data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere al Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat de cetăţenie Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria. Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto nu a putut prezenta un permis de conducere valabil, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu deţine un permis de conducere valabil. Persoana în cauză a declarat că a trebuit să ajungă urgent în Republica Moldova, la domiciliu său, şi că nu a găsit la ora aceea, din mijlocul nopţii, niciun apropiat care să deţină un permis de conducere, sperând că nu va fi verificat la trecerea frontierei sub acest aspect", potrivit I.T.P.F. Iaşi.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.


Articole înrudite