Depistat la frontieră cu maşina radiată şi cu dolari falşi Recomandat

Joi, 17 Decembrie 2020 13:20
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontirei Oancea efectuează cercetări cu privire la un bărbat care a fost depistat, în trafic, conducând un autovehicul neînmatriculat şi asupra căruia a fost găsită o bancnotă de 100 de dolari americani, care s-a dovedit a fi falsă.

„În data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, B.R., cu cetăţenie bulgară şi R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Franţa. La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculul în cauză, colegii noştri au efectuat  verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul marca Nissan este radiat din circulaţie de autorităţile din Franţa începând cu data de 16.12.2020. Totodată, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra bărbatului, în urmă căruia au descoperit, ascunsă în portofelul acestuia, o bancnotă de 100 de dolari americani, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, fiind falsă. Cu privire la cele constatate, B.R. a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză în data de 15.12.2020, în schimbul sumei de 3.500 de euro şi nu avea cunoştinţă că acesta este radiat din circulaţie. Cu privire la bancnota falsă, bărbatul a declarat că a cumpărat-o de la un cetăţean vietnamez, dintr-o piaţă din Odessa, în schimbul sumei de 1.600 de lei moldoveneşti şi nu a realizat că aceasta este falsă“, se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie de valori falsificate, sub aspectul deţinerii, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu