18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeni prinşi băuţi şi drogaţi la volan
Gălăţeni prinşi băuţi şi drogaţi la volan

Poliţiştii gălăţeni au descoperit, în câteva ore, mai mulţi şoferi băuţi sau drogaţi pe şoselele din judeţ.

Astfel, la data de 13 octombrie 2022, în jurul orei 21.30, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Smârdan, au depistat în trafic, pe DJ 251, în interiorul localităţii Smârdan, un bărbat de 41 ani, din comuna Schela, judeţul Galaţi, care conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea alcoolscop a rezultat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge şi a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot în cursul zilei de 13 octombrie 2022, în jurul orei 21.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Lieşti, au depistat un bărbat de 26 ani, din comuna Iveşti, judeţul Galaţi, care conducea un autoturism sub influenţa drogurilor, pe strada Tudor Arghezi, din comuna Lieşti. Rezultatul la testarea Drugtest a fost pozitiv la metamfetamină. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci pentru prelevarea de mostre biologice şi a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Apoi, la data de 14 octombrie 2022, în jurul orei 05.00, un bărbat de 60 ani, din comuna Cuca, judeţul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 261A, la ieşirea din localitatea Frumuşiţa către localitatea Scânteieşti, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare într-o curbă periculoasă, ar fi pierdut controlul autoturismului şi ar fi părăsit partea carosabilă, autoturismul ajungând într-un şanţ de colectare al apelor pluviale. În urma evenimentului rutier au rezultat pagube materiale şi rănirea unui alt bărbat, aflat pe bancheta din spate. Persoana rănită a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi, pentru acordarea de îngrijiri medicale. La testarea alcoolscop a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus, de asemenea, la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge şi a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.


Articole înrudite