29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Atestat de competenţă profesională fals descoperit la frontieră
Galaţi: Atestat de competenţă profesională fals descoperit la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier efectuează cercetări privind un conducător al unui automarfar, care a prezentat la control un atestat de competenţă profesională fals total.
"În data de 19 martie a.c., în jurul orei 06.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, care conducea un autocamion, înmatriculat în Ucraina.
La solicitarea colegilor noştri, bărbatul, în vârstă de 41 ani, a prezentat la control, pe lângă documentele personale şi documentele de înmatriculare ale automarfarului, un certificat de competenţă profesională, cu însemnele autorităţilor din Ucraina, având datele şi fotografia acestuia, care nu îndeplinea condiţiile de formă si fond ale unui document autentic.
În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că acesta este fals total.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun", potrivit I.T.P.F. Iaşi.


Articole înrudite