29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tentativă de trecere frauduloasă dejucată de poliţiştii de frontieră gălăţeni
Tentativă de trecere frauduloasă dejucată de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Trecerii Frontierei Galaţi Rutier efectuează cercetări cu privire la o persoană de sex feminin, cetăţean al Republicii Moldova, care a încercat să folosească la trecerea frontierei un paşaport declarat pierdut, pentru a putea beneficia de o perioadă de şedere mai mare decât cea prevăzută de lege.
"În ziua de 17 martie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în România, un cetăţean al Republicii Moldova, o doamnă în vârstă de 47 de ani, în calitate de pasager într-un autoturism.
La controlul de frontieră, aceasta a prezentat un paşaport biometric eliberat de către autorităţile Republicii Moldova, document care în bazele de date disponibile figura cu menţiunea «pierdut/furat».
Colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au găsit în bagajele personale ale persoanei un alt paşaport biometric, valabil, eliberat la data de 14.12.2022, document pe care aceasta îl folosise pentru precedenta intrare şi şedere în România, a cărei durată se apropia de cele 90 de zile în decursul unei perioade de 180 zile.
Persoana în cauză a motivat situaţia creată, de a încerca să treacă frontiera de stat cu documentul nevalabil, declarat pierdut, deoarece se temea că folosind paşaportul valabil i s-ar fi refuzat intrarea pe teritoriul României pentru depăşirea perioadei legale de şedere.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar persoanei i-a fost propusă instituirea măsurii de interzicere a intrării în România pe o perioadă de 5 ani", potrivit I.T.P.F. Iaşi.


Articole înrudite