05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Grădiniţă ameninţată de flăcări după izbucnirea unui incendiu violent la o gospodărie din Niculiţel, Tulcea
Grădiniţă ameninţată de flăcări după izbucnirea unui incendiu violent la o gospodărie din Niculiţel, Tulcea

Salvatorii militari ai Detaşamentului de Pompieri Tulcea au fost alertaţi miercuri noapte prin apel la numărul unic de urgenţă 112 despre faptul că în localitatea Niculiţel două corpuri de clădiri dintr-o gospodărie sunt cuprinse de flăcări.
Imediat după primirea apelului, a fost anunţat SVSU Niculiţel pentru a interveni şi concomitent, două autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea, au fost direcţionate către locul indicat. La ajungerea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă la două clădiri cu risc ridicat de propagare la gospodăriile învecinate.
S-a intervenit operativ pentru limitarea propagării focului care a cuprins şi o a treia clădire şi pentru localizarea şi mai apoi stingerea incendiului.
Intervenţia a fost una dificilă pentru salvatori, deoarece clădirile au fost construite din lemn, iar propagarea incendiului a fost una rapidă. După aproximativ 5 ore, incendiul a fost lichidat fiind salvate bunurile gospodăriilor alăturate şi s-a reuşit în timp operativ oprirea propagării către grădiniţa din localitate.
Din fericire nu au fost înregistrate victime.
Forţele alocate pentru această misiune: 14 subofiţeri, 2 voluntari ai SVSU Niculiţel, 2 autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea şi au autospecială a SVSU.
Cauzele probabile de producere a incendiului sunt în curs de stabilire, a informat ISU Tulcea.


Articole înrudite