14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Incendiu într-un bloc de garsoniere de la o candelă
Incendiu într-un bloc de garsoniere de la o candelă

Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea au intervenit, luni, pe Strada Alunişului din municipiu pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu anunţat prin apel la numărul unic de urgenţă 112.
3 echipaje de pompieri au răspuns apelului şi s-au deplasat la locul solicitat cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă deoarece incendiul se manifesta într-un bloc de garsoniere cu un număr mare de spaţii locative. Până la sosirea echipajelor de stingere, propagarea incendiului a fost limitată de vecini, iar la scurt timp acesta a fost lichidat în totalitate de către pompierii militari.
Nu au fost înregistrate victime, iar pagubele materiale au fost limitate la câteva obiecte de mobiler şi aparate electrocasnice (un frigider şi un televizor).
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii închise. Mai exact, o candelă lăsată aprinsă pe frigider a cărei flacără a aprins materialele combustibile din apropiere (hârtii şi diferite obiecte din plastic).
Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea recomandă folosirea acestor surse de foc cu prudenţă şi cu responsabilitate pentru siguranţa lor, a familiei şi a celor din jurul lor: „Nu lăsaţi lumânările, candele ori alte surse de foc deschis nesupravegheate! Când folosiţi aceste surse de foc, puneţi-le într-un loc sigur, departe de materialele uşor inflamabile şi pe o farfurie ori tavă din porţelan/metal cu puţină apă! În cazul în care lumânarea/candela se înclină ori cade, să ajungă în apă şi să se stingă. Sub nicio formă NU părăsiţi locuinţa înainte de a vă asigura că toate sursele de foc sunt stinse! Chiar dacă o faceţi şi pentru scurt timp”.


Articole înrudite