Încep exproprierile în vederea construiri podului peste Dunăre de la Brăila Recomandat

Joi, 11 Octombrie 2018 00:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul României a aprobat declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, aflate pe raza localităţilor Brăila şi Vădeni, din judeţul Brăila, şi a localităţilor Smârdan şi Jijila, din judeţul Tulcea, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A.
Sumele individuale prevăzute în acest scop vor fi virate de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. la dispoziţia proprietarilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional, în vederea efectuării despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condiţiile legii.
Suma totală alocată se ridică la 10.348.100 lei şi sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, la capitolul 84.01 „Transporturi”, subcapitolul 03 „Transport Rutier”, titlu 58 „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 - 2020”, articolul 58.01 - „Programe din Fondul European de Dezvoltare Regională” - FEDR. CNAIR a semnat, pe data de 02 octombrie 2018, contractul pentru lucrări de cercetari arheologice pe traseul viitorului pod, tronson Tulcea cu ICEM Gavrila Simion pentru suma de 834.667 lei.
Podul peste Dunăre este promis de politicieni de peste 20 de ani, contractul pentru execuţia acestuia fiind semnat abia în martie 2018, cu o valoare de 430 de milioane de euro, urmând să fie construit de Asocierea Astaldi SpA (Italia) - IHI Infrastructure Systems Co.Ltd (Japonia). Durata de realizare prevăzută în contract este de 48 de luni, din care 12 luni sunt alocate proiectării şi 36 de luni execuţiei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu