19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Joi nu se va putea circula pe digul dintre Galaţi şi Brăila!
Joi nu se va putea circula pe digul dintre Galaţi şi Brăila!

Circulaţia rutieră pe DN 22 B (dig) Galaţi-Brăila va fi închisă joi, 23 iulie, în intervalul orar 10.00-16.00, informează Primăria municipiului Galaţi, notificată cu privire la această restricţie de către Sucursala Regională CF Galaţi. Motivul restricţiei de trafic constă în desfăşurarea de lucrări de reparaţie şi întreţinere a trecerii la nivel cu calea ferată situată pe DN 22 B 11+645, la intersecţia cu linia CF 708 H Barboşi Port – Ramificaţie Siret. Din cauza acestor lucrări, Sucursala Regională CF Galaţi indică şoferilor două rute alternative.

Pentru şoferii care doresc să călătorească din Galaţi către Brăila, varianta ocolitoare este: Bulevardul Galaţi - sensul giratoriu Auchan – Lunca Siretului - Nalba Service - Auto Galaţi – virat stânga DN 2 B (Movileni-Şendreni-Baldovineşti) – Calea Galaţi (E 87) – Brăila.

Pentru şoferii care doresc să călătorească pe ruta Brăila-Galaţi, ruta ocolitoare va fi: Trecere Bac Brăila- strada Valea Ghecetului – intersecţia DN 22 B – virat dreapta pe str. Mircea Mălăeru – virat dreapta Calea Galaţi (E 87) – DN 2 B, Baldovineşti – Şendreni-Movileni-Galaţi sau bulevardul Dorobanţi – intersecţia cu str. Valea Ghecetului -  intersecţia DN 22 B – virat stânga  pe str. Mircea Mălăeru – virat dreapta Calea Galaţi (E 87) – DN 2 B, Baldovineşti – Şendreni-Movileni-Galaţi.

 

Transportul public până în cartierul Dimitrie Cantemir, în discuţie

 

În adresa celor de la CFR se precizează că restricţia auto se va aplica tuturor autovehiculelor, cu excepţia celor cu regim de circulaţie prioritară "menţionate în OUG 195/2002, art. 32, alin. 2 litera a., b., atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au carater de urgenţă". Cu alte cuvinte, ambulanţele, maşinile SMURD sau ale pompierilor ori ale altor servicii aflate în misiuni vor putea traversa, joi, linia de cale ferată aflată în lucru. Ce se va întâmpla, totuşi, cu autobuzele Transurb care transportă, zilnic, prin curse regulate de persoane, locuitorii din cartierul Dimitrie Cantemir? Reprezentanţii Transurb urma să meargă marţi pe şantier pentru a vedea dacă există soluţii tehnice astfel încât autobuzele să poată ajunge la şi de la cartierul Dimitrie Cantemir în Galaţi. Dacă acest lucru nu va fi posibil din punct de vedere tehnic, există varianta ca autobuzele să oprească înainte de linia de cale ferată, lăsând acolo locuitorii din cartierul ANL, aceştia urmând să meargă pe jos până acasă, căci singura cale de acces a autobuzelor în cartier este cea care traversează linia CFR ce se va afla, joi, în lucru. Evident, mai există şi problema locuitorilor din cartierul Dimitrie Cantemir care se deplasează cu autovehiculele proprii şi care nu vor mai putea traversa linia de cale ferată. Fiind vorba, însă, de o restricţie de doar 6 ore, anunţată din timp, lucrurile nu ar trebui să fie aşa de complicate.         


Articole înrudite