14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La 14 ani, a traversat Prutul înot ca să ajungă la părinţi în Italia
La 14 ani, a traversat Prutul înot ca să ajungă la părinţi în Italia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au venit în sprijinul unui minor, în vârstă de 14 ani,  care a traversat râul Prut înot, cu intenţia de a ajunge în Italia, la rude. Tânărul a fost preluat de catre Direcţiei Judeteană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.
"În data de 14 iunie a.c., în jurul orei 14.30, patrula mixtă, formată din poliţist de frontieră român şi poliţist de frontieră din Republica Moldova, care desfăşura activităţi de supraveghere a frontierei pe teritoriul Republicii Moldova, a informat că a observat, pe direcţia localităţii frontieră Drânceni, o persoană care se îndreaptă de la malul râului Prut spre interior. În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi s-au deplasat la faţa locului, pentru verificări. În apropierea localităţii, colegii noştri au găsit un tânăr dezorientat care nu avea documente de identitate asupra sa, iar în bagajul sumar pe care îl avea, erau haine ude şi un telefon mobil. În urma verificărilor efectuate şi din declaraţiile persoanei, poliţiştii de frontieră au stabilit că tânărul este un minor în vârstă de 14 ani, cu cetăţenie română şi italiană şi că fusese lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, întreaga lui familie fiind în Italia, la muncă. Acesta a declarat că a traversat râul Prut înot, din Republica Moldova, în România, cu intenţia de a ajunge la rude, în Italia", potrivit ITPF Iaşi.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, minorul fiind preluat de lucrători din cadrul Direcţiei Judeteană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.


Articole înrudite