Lacul Sărat a devenit portocaliu (FOTO) Recomandat

Miercuri, 19 Iunie 2019 16:11
Publicat în Regional

Fenomen straniu şi extrem de rar la Brăila. Apa Lacului Sărat, situat în apropierea oraşului, a devenit de câteva zile portocalie. Fenomenul în sine nu trebuie să îngrijoreze, spun specialiştii, care apreciază că de vină ar fi nivel scăzut al lacului, respectiv concentraţia foarte mare de iod rezultată de aici.

Turiştii tradiţionali ai zonei spun că totuşi nu au mai văzut de foarte mulţi ani un nivel aşa de scăzut al apei. "Este un fenomen destul de rar, se întâmplă o dată la 7-8-10 ani de zile, ţine de climă, ţine de secetă, ţine de ploi. Culoarea este produsă de viermişorii din lac, Artemia Salinas se numesc, ei conţin iod. A scăzut nivelul apei şi mulţi dintre ei au rămas la suprafaţă. Nu este nici un pericol", spune Eugen Boşneag, administratorul staţiunii.

Cei care vin an de an la Lacul Sărat pentru proprietăţile curative ale nămolului sapropelic, unul dintre cele mai «vindecătoare» din ţară, spun că rar au mai văzut apa lacului aşa, în timp ce alţii spun că nu au văzut-o niciodată portocalie.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu