Medic atacat în cabinet de un bărbat înarmat cu un topor şi un cuţit Recomandat

Joi, 19 Decembrie 2019 16:30
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Momente de teamă pentru un medic de familie din Brăila, o femeie de 55 de ani, când la consultaţia pentru care era programat, un bărbat a intrat înarmat cu un topor şi se pare că şi cu un cuţit ascuns la spate. Înainte de a pleca urlând împotriva sistemului medical, individul a distrus un birou şi o oglindă sub privirile îngrozite ale medicului, asistentei şi a pacienţilor. A dispărut, dar a fost prins la scurt timp de poliţişti. Acum se află internat la Spitalul de Psihiatrie, dar nu înante de a i se întocmi dosar penal pentru distrugere şi port şi folosire de obiecte periculoase.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 18 decembrie 2019, când echipa medicală aştepta, conform programării făcute de mama sa, pe tânărul în vârstă de 32 de ani. Bărbatul era cunoscut cu antecedente de boală psihică, dar nici într-un caz cu manifestări cu violenţă. La momentul stabilit, bărbatul a năvălit în cabinet urlând că sistemul îşi bate joc de el. „A dat cu toporul , ne-a jignit, ne-a îngrămădit, a împins biroul ăsta şi amândouă nu am mai putut să ieşim, nu puteam să plecăm, la plecare a dat şi în oglindă, că acolo nu mai avem oglindă, a spart şi oglindă. El susţine că a fost chemat de 112 şi că a fost jignit de sistem, dar ce vrea să zică nu se putea înţelege. În momentul în care el a dat cu toporul în birou, şi eu eram la jumătate de metru de el, normal că mi-am simţit viaţa pusă în pericol. Problema este că probabil nu i s-a supraveghat tratamentul acasă în niciun fel“, a spus Laura Dinulescu, medicul de familie atacat.

Poliţişti au intervenit şi au prins atacatorul. „Pe strada Celulozei a fost identificat un bărbat de 32 de ani, din Brăila. Acesta a fost condus la sediul poliţiei în vederea continuării cercetărilor, unde a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare distrugere şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase“, a precizat Geanina Niculae, IPJ Brăila.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu