03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Percheziţii la Costache Negri după traficanţi de droguri
Percheziţii la Costache Negri după traficanţi de droguri

Ieri, 14 noiembrie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în comuna Costache Negri, judeţul Galaţi, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 20 de grame de cannabis şi mai multe grindere pentru mărunţit.
Percheziţiile au avut loc după ce, în aceeaşi zi, în cadrul unei acţiuni realizate pentru combaterea traficului de droguri de risc şi mare risc, în municipiul Galaţi, poliţiştii au surprins în flagrant delict un bărbat, de 28 de ani, din comuna Costache Negri, judeţul Galaţi, în timp ce intenţiona să vândă altei persoane 5 grame de muguri de cannabis.
Din cercetări a rezultat că, din luna mai 2022 până în prezent, la diferite intervale de timp, 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani, toţi din comuna Costache Negri, ar fi procurat, deţinut, transportat şi vândut, fără drept, diverse cantităţi de cannabis.
În urma probatoriului administrat în cauză, trei dintre aceştia, printre care bărbatul depistat în flagrant delict şi alţi doi, de 20, respectiv 28 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Articole înrudite