Purtătorii de arme albe din Brăila s-au ales cu dosare penale Recomandat

Miercuri, 02 Octombrie 2019 14:42
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii brăileni au desfăşurat acţiuni pe raza municipiului Brăila pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică. Aceştia au acţionat şi pentru conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun încălcând regulile de circulaţie, în vederea salvării de vieţi şi prevenirea accidentelor rutiere grave. Pe timpul activităţilor au fost verificate mai multe societăţi comerciale, legitimate peste 150 de persoane şi oprite în trafic şi controlate 120 de autovehicule, 50 dintre şoferii acestora fiind testaţi cu aparatul etilotest.

Cu această ocazie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei ai Biroului Ordine Publică şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au depistat în două dintre autoturismele oprite în trafic, pe Calea Călăraşilor, mai multe obiecte periculoase (1 spray paralizant, 8 cuţie, dintre care 6 rabatabile, 1 macetă şi 2 cozi de târnăcop). Ocupanţii celor două maşini, cu vârste cuprinse între 27 şi 47 de ani, au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru continuarea verificărilor, iar obiectele găsite au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor. În cauză au fost întocmite dosare penale pentru portul fără drept de obiecte periculoase.

De asemenea, pe timpul activităţilor au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.595 de lei. Dintre acestea, 30 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi 5 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Ca măsuri complementare poliţiştii au reţinut 2 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare şi au confiscat 1629 de kg de legume, fără documente de provenienţă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu