Spirt obţinut din lichid de parbriz (VIDEO) Recomandat

Miercuri, 25 Martie 2020 14:01
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţia Română a intensificat activităţile de prevenire, descoperire şi de combatere a ilegalităţilor economice specifice. O acţiune de amploare au desfăşurat poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Prahova, Argeş şi Ilfov, în ultimele 2 zile, pe linia comercializării dezinfectanţilor medicali. Astfel, în cooperare cu poliţişti de combatere a criminalităţii organizate au fost indisponibilizate 2.892 de recipiente alcool sanitar (a câte 500 ml) despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menţionate pe etichetă nu corespund realităţii. Totodată, produsul nu are un miros specific spirtului medicinal sau unui alcool sanitar, ci emană un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Poliţiştii au mai efectuat 3 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse. Astfel, au mai fost descoperite mai multe pet-uri având aplicate etichetă cu inscripţia „Alcool sanitar - dezinfectant pentru uz extern”, despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, neavând miros specific. De la locaţiile vizate au fost ridicate bunuri ce par a fi falsificate sau substituite, precum şi produse folosite la prepararea acestora, respectiv 40 de sticle a câte 500 ml etichetate, 13 sticle a câte 500 ml neetichetate şi 244 de pet-uri a câte 5 litri cu etichetă specifică soluţiei de parbriz.

Trei persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri. Au fost înregistrate 3 dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse.

VEZI VIDEO AICI «-- CLICK!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu