Tată şi fiu acuzaţi de contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Joi, 01 Septembrie 2016 00:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un gălăţean a fost arestat preventiv, iar tatăl său a fost trimis în arest la domiciliu după ce poliţiştii au descoperit la locuinţa acestora din Târgu Bujor un adevărat arsenal de arme letale.
Un tânăr de 39 de ani, George Sorin Pospai, a depus eforturi considerabile pentru a aduce de peste graniţă, nu s-a stabilit deocamdată cu exactitate din ce ţară, mai multe arme letale, doar pentru ca el şi tatăl său, Gheorghe Pospai (63 de ani), să tragă cu ele în curtea casei unde locuiau. Oamenii legii au descoperit că George Sorin Pospai, în cursul anului 2015, a introdus în ţară trei arme letale şi muniţie aferentă. Este vorba de  un pistol cu glonţ, marca Salve, calibru 6,35 mm, fără serie şi muniţie aferentă acestuia, respectiv 50 cartuşe cu glonţ; o armă de vânătoare cu două ţevi, marca „Pietro Beretta Gardone”, calibru 12, şi muniţie aferentă, respectiv 18 cartuşe; o armă de tir cu glonţ marca „Wiking”, calibru 22LR şi muniţie aferentă, respectiv 269 cartuşe cu glonţ.

Au tras mai multe focuri de armă în curtea casei unde locuiesc

”Armele menţionate au fost depozitate în locuinţa celor doi inculpaţi, în locaţii diferite, fiind identificate de către organele de cercetare penală cu ocazia percheziţiei domiciliare. Din cercetări s-a mai stabilit faptul că cele trei arme, precum şi muniţia sunt în stare de funcţionare”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor. De amintit este că arma de tir cu glonţ marca „Wiking”, calibru 22LR, este prevăzută cu lunetă, componentă de natură să permită ochirea şi atingerea ţintei de la distanţe mari, cu precizie ridicată. Poliţiştii au stabilit că, în cursul lunii iulie 2016, cu diferite ocazii, cei doi gălăţeni au tras mai multe focuri de armă în curtea casei unde locuiesc. Pe 18 august, Judecătoria Târgu Bujor a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui George Sorin Pospai, sub acuzaţiile de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.Tatăl său, Gheorghe Pospai, a fost plasat în arest la domiciliu, în sarcina acestuia reţinându-se nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor cauzei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu