01 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tecucenii schimbă PET-ul cu biletul
Tecucenii schimbă PET-ul cu biletul

Săptămâna Europeană a Mobilităţii va fi sărbătorită la nivel naţional printr-o campanie inedită desfăşurată în 65 de oraşe din ţară - România Schimbă PET-ul cu biletul.
Vineri, 16 septembrie 2022, locuitorii din Tecuci şi din alte 63 de oraşe din toate judeţele ţării vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deşeuri. Iniţiativa aparţine Asociaţiei Act for Tomorrow şi Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în cadrul programului naţional Vinerea Verde. La nivel local, campania se bucură de sprijinul Şcolii Gimnaziale Ştefan Octavian Iosif - Tecuci în calitate de parteneri ai acţiunii.
În municipiul Tecuci, campania se desfăşoară în parcarea magazinului Kaufland din localitate: Str. Gheorghe Petraşcu nr. 66.
Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deşeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) şi să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziţie de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deşeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenţi la fiecare punct de colectare. Campania se desfăşoară pe 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00, în 134 de magazine Kaufland România.
Pornind de la succesul campaniei din cele 9 oraşe în care a fost realizată în ultimii 2 ani, printre care şi Galaţi, iniţiatorii au decis să facă un pas înainte către un viitor sustenabil şi au hotărât extinderea acesteia la nivel naţional în 65 de oraşe din toate judeţele ţării.

Articole înrudite