Tehnologie DECT în 28 de localităţi din judeţele Galaţi şi Tulcea Recomandat

Duminică, 07 Iulie 2019 00:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma anunţului ANCOM de demarare a procesului de acordare a licenţelor pentru instalarea şi exploatarea unor reţele publice de comunicaţii electronice cu acces pe suport radio, cu staţii de baza funcţionând în tehnologie DECT în banda 1880-1900 MHz, operatorul Telekom România Communications a transmis ANCOM o cerere privind continuarea furnizării de servicii de comunicaţii electronice, prin intermediul tehnologiei DECT, pentru 28 de localităţi în judeţele Galaţi şi Tulcea.

Autoritatea a validat opţiunile Telekom România Communications şi a publicat lista finala a localităţilor, după cum urmează: judeţul Galaţi: municipiul Galaţi, municipiul Tecuci, Barcea, Cosmeşti, Costache Negri, Drăgăneşti, Gohor, Griviţa, Fundeni, Independenţa, Iveşti, Lieşti, Movileni, Munteni, Nămoloasa, Pechea, Piscu, Schela, Slobozia Conachi, Smârdan, Şendreni, Ţepu, Valea Mărului şi judeţul Tulcea: C.A. Rosetti, Crişan, Mahmudia, Maliuc, Murighiol.

Alocarile de spectru radio pentru întreaga banda DECT, acordate prin licenţa, au statut neexclusiv la nivelul fiecarui judeţ (în cazul municipiului Bucureşti, acesta este considerat împreuna cu judeţul Ilfov), dar au caracter exclusiv la nivel de localitate.

Informatii utile despre banda DECT

Banda de frecvente 1880-1900 MHz (aşa-numita „banda DECT”) asigura o acoperire buna, ANCOM propunându-şi sa încurajeze utilizarea acesteia, mai ales în zonele geografice defavorizate din punct de vedere al accesului la servicii de comunicatii electronice. Având în vedere rezultatele procesului de acordare a drepturilor de utilizare demarat în data de 18 iunie, în banda DECT vor continua sa funcţioneze retele publice de acces pe suport radio pentru asigurarea buclei locale pe suport radio (WLL–wireless local loop).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu