29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tulcea este primul municipiu unde a început testarea standardizată digitală a elevilor
Tulcea este primul municipiu unde a început testarea standardizată digitală a elevilor

Acesta este primul examen de o asemenea amploare desfăşurat în România pe o platformă digitală. Până pe 19 octombrie, vor fi testaţi aproape 9.900 de elevi din învăţământul primar, gimnazial, profesional şi liceal din 21 de unităţi de învăţământ din municipiu, relatează Agenţia de presă Rador.
Joi, 06 octombrie 2022, peste 1.700 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a au participat la primele testări la Limba română, fiind urmaţi vineri de 1.800 de elevi din clasele a V-a şi a VI-a. Săptămâna viitoare sunt programate testările la Matematică şi Istorie.
Potrivit directorului executiv al platformei Brio, Gabi Bartic, aceste teste vor fi obligatorii după adoptarea noii legi a educaţiei.
Ele generează o evaluare a elevilor, în funcţie de care vor beneficia de acţiuni remediale individuale.
Testele standardizate îi ajută pe profesori să pregătească fişe de progres pentru fiecare copil, iar părinţii vor avea o imagine clară a rezultatelor reale şi a progresului şcolar înregistrat de copii. În funcţie de scorul obţinut,  vor fi propuse soluţii şi programe de învăţare, atât la nivelul fiecărui elev, cât şi la nivel de şcoală sau municipiu.


Articole înrudite