31 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Uniţi nu doar de sânge ci şi de aceleiaşi fapte ilegale
Uniţi nu doar de sânge ci şi de aceleiaşi fapte ilegale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui bărbat de cetăţenie Siria, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Siria, care s-a dovedit a fi fals.

„În data de 18 februarie a.c., în jurul orei 19.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a ieşi din România, conducând un autoturism, înmatriculat în Romania, un bărbat de cetăţenie Siria, în vârstă de 27 de ani. La controlul de frontieră, acesta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Siria suspect a fi fals. S-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare ocazie cu care s-a constatat ca permisul de conducere prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total“, potrivit I.T.P.F. Iaşi.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis,  fals material în înscrisuri oficial şi uz de fals.

Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări pe numele unui cetăţean sirian,care a fost depistat în trafic conducând un autoturism, fără a deţine permis de conducere. Bărbatul intenţiona să-l preia din zonă pe fratele său, care fusese depistat de poliţiştii de frontieră de la Oancea cu un permis de conducere sirian fals.

„În data de 19 februarie a.c., în jurul orei 01,15, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iaşi au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Vlăscuţa, judeţul Galaţi, un autoturism condus de un cetăţean din Siria, în vârstă de 26 de ani, posesorul unui permis de şedere emis de statul român. La controlul de frontieră, la solicitarea colegilor noştri, tânărul nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că cetăţeanul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că se deplasa spre Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru a-l prelua pe fratele său, care prezentase la controlul de frontieră, colegilor noştri un permis de conducere cu însemnele statului Siria ce s-a dovedit a fi fals total“, transmite I.T.P.F. Iaşi.

Şi în acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.


Articole înrudite