Alimentele etichetate ca sănătoase sunt consumate în exces şi duc la obezitate

 
Miercuri, 06 Ianuarie 2016 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alimentele reputate a fi sănătoase sunt considerate şi mai puţin săţioase. Prin urmare, consumatorii tind să mănânce mai mult, de teamă că nu-şi vor satisface pe deplin foamea, conform site-ului foodpsychology.cornell.edu.
Aceasta este concluzia unui studiu publicat în Journal of the Association for Consumer Research, care a demonstrat că alimentele sănătoase sunt adesea percepute ca fiind mai puţin hrănitoare.
Cercetători de la Universitatea din Texas (SUA) au supus mai multe grupuri de studenţi unor teste diferite şi au descoperit că alimentele descrise ca fiind sănătoase sunt consumate în cantitate mai mare. Rezultatele sugerează că recenta proliferare a etichetării produselor alimentare sănătoase poate contribui, în mod ironic, la epidemia de obezitate mai degrabă decât să o reducă. În mod surprinzător, chiar şi consumatorii care spun că nu sunt de acord cu ideea că alimentele sănătoase sunt mai puţin hrănitoare decât alimentele nesănătoase, sunt supuşi totuşi aceloraşi prejudecăţi.
Autorii consideră că cercetarea lor relevă necesitatea definirii unei strategii pentru a schimba obiceiurile de consum. Ei sugerează revizuirea modului în care sunt etichetate produsele alimentare considerate sănătoase prin evidenţierea aspectului lor hrănitor, astfel încât consumatorii să poată folosi aceste informaţii pentru a evita supraalimentarea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu