600 de militari vor ajuta Direcţiile de Sănătate Publică din ţară în gestionarea pandemiei de COVID-19 Recomandat

Miercuri, 16 Decembrie 2020 14:20
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat că va pune la dispoziţia Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum şi de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acţiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Primii 230 dintre aceştia acţionează, începând de marţi, 15 decembrie, în judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-şi desfăşoare activitatea, în aceleaşi condiţii, în Municipiul Bucureşti şi în alte judeţe, în funcţie de solicitările Direcţiilor de Sănătate Publică.

Colaborarea cu Direcţiile de Sănătate Publică se realizează în baza unor protocoale instituţionale, la solicitarea acestora, precizează MApN.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu