05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Alertă în Europa! Creşte numărul cazurilor de infectare cu „variola maimuţelor”
Alertă în Europa! Creşte numărul cazurilor de infectare cu „variola maimuţelor”

Autorităţile portugheze au declarat miercuri că au identificat cinci bărbaţi infectaţi cu variola maimuţelor, iar serviciile de sănătate din Spania testează 23 de posibile cazuri după ce Marea Britanie a pus Europa în alertă cu privire la virus, relatează Reuters.
Autorităţile sanitare europene monitorizează orice focar de boală, deoarece Marea Britanie a raportat primul său caz de variolă a maimuţei pe 7 mai şi de atunci a identificat încă şase în ţară.
Spania a emis o alertă dimineaţă, spunând că are opt cazuri suspecte în curs de testare. Cifra a crescut la 23 de cazuri suspecte până la sfârşitul după-amiezii, au declarat autorităţile sanitare din regiunea Madrid într-un comunicat. Toate cazurile rămân neconfirmate.
Nu este deosebit de infecţioasă între oameni, au spus autorităţile sanitare spaniole, iar majoritatea persoanelor infectate se recuperează în câteva săptămâni, deşi au fost raportate şi cazuri grave.
Primul caz a fost identificat la Londra pe 7 mai la un pacient care se întorsese recent din Nigeria; al doilea şi al treilea caz locuiau împreună la Londra şi infectarea a fost anunţată o săptămână mai târziu, pe 14 mai, iar cel mai recent lot de patru (trei la Londra şi unul în nord-est) a fost dezvăluit marţi.
Oficialii din domeniul sănătăţii nu ştiu cum a luat virusul cel mai recent lot de patru pacienţi, dar investighează dacă acesta poate fi transmis prin contact sexual, lucru care nu a mai fost descris până acum pentru acest agent patogen.


Articole înrudite