18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Beneficiile sucului de spanac
Beneficiile sucului de spanac

Spanacul este o plantă anuală comestibilă care aparţine familiei Amaranthaceae. Este originar din Asia Centrală şi de sud-vest. Experţii susţin că spanacul este incredibil de bogat în substanţe nutritive esenţiale. De aceea, spanacul este un ingredient popular în salate şi piureuri. Dar cel mai bun este consumat sub formă de suc proaspăt. Mai jos sunt doar câteva dintre multiplele beneficii pentru sănătate ale sucului de spanac.

 

Are conţinut scăzut în calorii şi este bogat în fibre

 

Spanacul este un aliment decisiv în diete. Sucul de spanac este o băutură răcoritoare, bogată în nutrienţi. Este o sursă excelentă de fibre, dar săracă în calorii. O ceaşcă de suc de spanac conţine doar 28 de calorii şi mai puţin de un gram de grăsime. Spanacul este de asemenea, încărcat cu fibre alimentare, aproximativ 2,5 grame într-un pahar. Necesarul zilnic de fibre este de 38 de grame pentru bărbaţi şi 28 de grame pentru femei.

Fibrele oferă protecţie faţă de bolile cardiovasculare şi curăţă colonul. De asemenea, previn absorbţia totală a grăsimilor în fluxul sanguin.

 

Previne tulburările arteriale

 

O singură porţie de suc de spanac este tot ce aveţi nevoie pentru a satisface doza zilnică recomandată de vitamina K. O ceaşcă de spanac conţine peste 580 micrograme de vitamina K. Vitamina K este un nutrient esenţial şi contribuie la prevenirea bolilor arteriale. Pentru bărbaţii adulţi necesarul zilnic de vitamina K este de aproximativ 120 de micrograme iar pentru femei de 90 micrograme de vitamina K .

Vitamina K contribuie la coagularea sangelui şi ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale sau trombozei. Acest nutrient protejează, de asemenea, în caz de sângerări anormale, vânătăi sau vindecarea lentă a ranilor minore şi a escoriaţilor. Mai mult decât atât, vitamina K facilitează absorbţia eficientă a calciului. Astfel că în asociere cu calciul, vitamina K păstrează oasele şi dinţii puternici.

 

Bogat în calciu

 

Consumul unei ceşti de suc de spanac proaspăt va satisface 12% din necesarul de calciu recomandat, adică 119 miligrame de calciu. Potrivit Linus Pauling Institute, doza zilnică de calciu recomandată pentru adulţi este de 1.000 de miligrame.

Calciul este un mineral esential pentru dinţi şi oase. De asemenea, ajută în cazul contracţiilor musculare şi ale vaselor de sânge. Calciul, contribuie, de asemenea la buna funcţionare a nervilor. Cei care au un deficit de calciu au cel mai mare risc de a dezvolta o boală osoasă, inclusiv osteoporoza.

 

Ajutor în digestie

 

Consumul de suc de spanac previne, de asemenea, problemele digestive precum: constipaţie, ulcer şi simptome de hiperaciditate. Sucul de spanac creează un strat protector în mucoasa stomacului, acest strat împiedică instalarea ulcerului. Fibra din sucul de spanac, de asemenea, menţine tractul digestiv sănătos. Consumul de suc de spanac, curăţă colonul.

 

Păstrează aspectul tânăr al pielii

 

Unul dintre beneficiile mai puţin cunoscute ale sucului de spanac este că păstrează pielea sănătoasă şi-i oferă un aspect tineresc. Asta pentru că o porţie de suc de spanac este plină de vitamine şi minerale esenţiale. Dacă suferiţi de piele uscată sau piele sensibilă, începeţi să consumaţi suc de spanac şi veţi vedea diferenţa imediat. Pielea vă va deveni mai curată şi mai luminoasă! 


Articole înrudite