Coronavirus: Rusia va testa un vaccin împotriva COVID-19 pe un grup de militari Recomandat

Vineri, 05 Iunie 2020 13:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat că va începe testele clinice pentru un vaccin împotriva COVID-19 pe un grup de 50 de militari care s-au oferit să participe la acest studiu medical, relatează EFE, citat de Agerpres.
"Pentru a verifica siguranţa şi eficienţa vaccinului au fost selectaţi 50 de militari, între care cinci femei, care s-au oferit să participe la teste", se afirmă într-un comunicat al Ministerului Apărării.
Vaccinul a fost elaborat cu participarea specialiştilor militari de la Centrul de Cercetare Ştiinţifică Nr.48 al Ministerului Apărării, unde vor fi realizate şi primele teste clinice. Potrivit comunicatului, un prim grup de voluntari se va prezenta la acest centru, unde vor fi supuşi unor analize medicale exhaustive înainte de începerea testelor.
Pe 26 mai, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, l-a informat pe preşedintele Vladimir Putin că testele clinice pentru noul vaccin se vor încheia la sfârşitul lunii iulie.
Guvernul rus a anunţat că şapte centre ştiinţifice din ţară lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 şi a unor medicamente pentru a combate această boală infecţioasă. Zilele trecute, Ministerul Sănătăţii a anunţat înregistrarea primului medicament pentru tratarea COVID-19.
Potrivit producătorilor săi, medicamentul Afivavir, dezvoltat pornind de la antiviralul japonez Favipivarir, este foarte eficient împotriva noului coronavirus şi din 11 iunie spitalele ruse vor primi doze suficiente pentru 60.000 de tratamente.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu