Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată

 
Joi, 10 Septembrie 2015 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal de grăsime, scrie passionsante.be.

Faţă de regimul occidental clasic, regimul mediteranean contribuie la o evoluţie mai satisfăcătoare a cancerului de prostată - cel puţin aşa arată o echipă de cercetători americani de la Universitatea Harvard, care a observat timp de circa 15 ani un grup de o mie de pacienţi suferind de cancer. Cei care respectau cel mai mult regulile dietei mediteraneene au fost expuşi — în timpul perioadei de observaţie - „mult mai puţin” decesului din cauza bolii şi din alte cauze faţă de cei care au fost cel mai departe de ea.

Acest lucru nu înseamnă că regimul mediteranean trebuie considerat ca un „tratament”, ci, pe baza acestor observaţii, se pare că ajută la scăderea riscului de deces legat de cancerul de prostată. Autorii cercetării arată că „rezultatele sunt încurajatoare, trebuind însă să fie verificate şi preluate în alte studii”, încheie passionsante.be. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu