27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încă 20 de centre mobile de vaccinare, coordonate de Direcţia medicală a MApN
Încă 20 de centre mobile de vaccinare, coordonate de Direcţia medicală a MApN

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) continuă să sprijine efortul naţional de vaccinare, prin pregătirea unor centre mobile de vaccinare, care vor asigura imunizarea populaţiei care locuieşte în mediul rural sau în zone greu accesibile, precum şi prin creşterea capacităţii de vaccinare a populaţiei generale pe fluxurile deschise în centrele asigurate de minister, se anunţă prin intermediul unui comunicat de presă.

Astfel, 20 de centre mobile de vaccinare, coordonate de Direcţia medicală a MApN, vor acţiona, începând de săptămâna viitoare, în spijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile, care urmează a fi stabilite de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea.

Personalul care va încadra aceste centre mobile (medici, asistenţi medicali, registratori medicali) face parte din unităţi militare şi instituţii medicale ale MApN din Bucureşti, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Piteşti, Focşani, Timişoara, Constanţa, Galaţi, Iaşi şi Sibiu.

Centrele mobile de vaccinare vor fi organizate fie în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale fie, în situaţiile în care aceste spaţii nu vor fi disponibile, în containere medicale care vor fi asigurate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale va creşte, începând cu 16 aprilie 2021, capacitatea de vaccinare şi va deschide progresiv fluxuri suplimentare de vaccinare în funcţie de evoluţia cererilor şi de solicitările de sprijin adresate de autorităţile publice locale.

Capacitatea fluxurilor de vaccinare în centrele MApN va creşte, în special în cadrul unităţilor sanitare ale MApN în care există trei fluxuri funcţionale, de la 60 de persoane pe zi, la 72 de persoane pe zi, iar în centrele de vaccinare organizate în celelalte unităţi militare din ţară, de la 18 persoane/zi, la 60 de persoane/zi. În paralel cu vaccinarea populaţiei generale, în centrele de vaccinare proprii ale MApN continuă şi vaccinarea personalului instituţiei.

Ministerul Apărării Naţionale asigură în prezent locuri în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în spitalele militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai instituţiei - peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.


Articole înrudite