Metodă pentru depistarea de la distanţă a COVID-19 cu ajutorul laserului Recomandat

Marți, 14 Aprilie 2020 11:36
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un grup de cercetători israelieni a dezvoltat o metodă pentru diagnosticarea de la distanţă a coronavirusului cu ajutorul fasciculului laser, a anunţat Universitatea Bar Ilan (BIU) din centrul Israelului, citată de agenţia Xinhua, informează Agerpres.
Dispozitivul percepe de la distanţă, chiar şi de la zeci de metri, modificări ale motilităţii ţesuturilor, provocate de boală.
Acest dispozitiv poate identifica simptome precum raluri pulmonare, febră sau reducerea saturaţiei oxigenului în sânge.
"Dispozitivul nostru poate simţi de la distanţă nano-motilitatea ţesutului de lângă vasele de sânge şi poate detecta modificări ale motilităţii ca urmare a acestor parametri", au spus cercetătorii.
Potrivit echipei, capacitatea noii metode de a diagnostica de la distanţă poate să scadă riscul de infectare al personalului medical.
Într-un alt studiu realizat la BIU, cercetătorii lucrează la dezvoltarea anticorpilor care pot fi injectaţi, acţionând ca un vaccin pasiv contra coronavirusului, notează Xinhua. Crearea noilor anticorpi se face prin "maparea" anticorpilor pacienţilor care s-au vindecat după ce au contractat coronavirusul.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu