Nutriţionistul Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, îi îndeamnă pe români să consume zilnic iaurt, deoarece acesta poate avea efecte benefice pe mai multe planuri şi face parte dintr-o alimentaţie sănătoasă.
„Iaurtul este un aliment cu densitate nutriţională foarte bună şi conţine mai mulţi nutrienţi esenţiali, absolut necesari pentru o bună sănătate: proteine de calitate superioară, calciu, fosfor, potasiu, zinc, bacterii lactice active. Iaurtul se poate integra foarte uşor în alimentaţia zilnică, la orice vârstă. Îl putem consuma dimineaţa, la micul dejun, peste zi, putem alege un iaurt cu fructe ca desert sau la gustarea dintre mese, iar seara iaurtul simplu poate fi consumat înainte de culcare, după o cină uşoară”, a declarat, vineri, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj.
El a adăugat că în România consumul de iaurt este foarte scăzut comparativ cu alte ţări europene, deşi acesta are efecte pozitive pentru sănătate, contribuind, printre altele, la compensarea deficitului de calciu din organism, la prevenirea diabetului, dar şi la menţinerea unei greutăţi adecvate.
„Există o mare legătură între alimentaţie şi starea noastră de bine”, a subliniat Nicolae Hâncu.