26 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste 2.500 de gălăţeni, cu viroze şi pneumonii
Peste 2.500 de gălăţeni, cu viroze şi pneumonii

Peste 2.500 de gălăţeni au viroze şi pneumonii, iar cei mai afectaţi sunt copiii şi adolescenţii, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Astfel, în săptămâna 17-23 octombrie s-au înregistrat 2.528 de cazuri de viroze respiratorii, dintre care 56 au necesitat internarea. Categoria de vârstă cea mai afectată este cea de la 5 la 14 ani, cu 906 cazuri. În ceea ce priveşte pneumoniile, aici s-au înregistrat 124 de cazuri, 52 au necesitat internarea. Grupa de vârstă cea mai afectată este cea de la 2 la 4 ani, cu 39 de cazuri.

În acest nou început de sezon rece, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă la nivelul judeţului Galaţi. Important de precizat este că DSP Galaţi a reînceput monitorizarea cazurilor de infecţii respiratorii.

Județul Galaţi a primit în două tranşe 48.938 de doze vaccin antigripal gratuit, prin programul naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii. Acestea au fost distribuite medicilor de familie pentru categoriile expuse la risc, 24.232 de doze fiind deja administrate.


Articole înrudite