09 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primul deces cauzat de rabie înregistrat în Noua Zeelandă
Primul deces cauzat de rabie înregistrat în Noua Zeelandă

Noua Zeelandă a raportat joi primul său caz de rabie, precizând că această boală virală a ucis un pacient care a contractat-o în străinătate, dar că nu există niciun risc pentru populaţie, informează AFP.
Medicii au aplicat toate măsurile pentru controlarea infecţiei la cele două spitale unde a fost tratat pacientul, mai întâi în Whangarei (nord) şi apoi la Auckland, aflat în apropiere, a precizat Ministerul Sănătăţii.
"Transmiterea rabiei de la o persoană la alta este extrem de rară, aproape necunoscută, şi, prin urmare, nu există niciun risc pentru public", a precizat ministerul într-un comunicat.
Rabia se transmite de obicei prin saliva unui animal infectat care muşcă pe cineva.
Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost suspectat de această boală atunci când a fost internat în spital la începutul lunii martie.
Rezultatele de laborator au confirmat ulterior că era vorba despre primul caz de rabie din Noua Zeelandă, ţară cu o populaţie de cinci milioane de locuitori.
"Noua Zeelandă nu are rabie în populaţia sa animală sau umană, iar acest caz nu schimbă statutul nostru de ţară liberă de rabie", a declarat Ministerul Sănătăţii.
"Cu toate acestea, călătorii trebuie să fie conştienţi de faptul că mii de cazuri de rabie sunt semnalate la oameni anual în întreaga lume, inclusiv într-o serie de ţări din regiunea noastră", a declarat directorul pentru sănătate publică, Nick Jones.
El a îndemnat cetăţenii să se vaccineze înainte de a călători în ţări în care rabia este frecventă. (sursa Agerpres)

Articole înrudite