Risc mărit de infarct şi AVC în primele două ore după un acces de furie

 
Miercuri, 29 Aprilie 2015 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pericolul de infarct şi accident vascular cerebral (AVC) creşte considerabil la persoanele cu acest risc, în primele două ore după un acces de furie, este concluzia unei echipe de la Universitatea Harvard, care a trecut în revistă toate studiile publicate din 1966 asupra legăturii dintre accesele de furie şi apariţia unor AVC, relatează Le Figaro.

Rezultatele acestei meta-analize confirmă că această asociere este reală. „Toate studiile arată că există un risc mai ridicat în primele două ore după un acces de furie” şi, în funcţie de frecvenţa şi intensitatea exploziilor de nervi, riscul poate fi şi de cinci ori mai mare în privinţa crizei cardiace, de şase în ceea ce priveşte ruptura de anevrism cerebral şi de trei ori mai ridicat în cazul AVC-ului ischemic (obstrucţia unei artere cerebrale).

Le Figaro subliniază că multe lucruri depind de fragilitatea iniţială. Un tânăr adult sănătos, sportiv şi nefumător riscă cu mult mai puţin decât un adult vârstnic cu probleme coronariene, un pacient a cărui hipertensiune nu este bine controlată sau o persoană cu defibrilator cardiac.

Sfatul specialiştilor pentru cei care se enervează uşor este să înveţe să se controleze pentru a evita infarcturile şi accidentele vasculare cerebrale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu