Sportul arde mai multe calorii decât sexu

 
Vineri, 15 Noiembrie 2013 02:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Atât bărbaţii, cât şi femeile ard de trei ori mai multe calorii practicând exerciţii fizice decât în timpul actului sexual, arată un studiu realizat de Universitatea Quebec din Montreal (UQAM), Canada, şi citat de AFP.
Cercetători în medicină sportivă şi sexologie au echipat 21 de cupluri heterosexuale între 18 şi 35 de ani cu un senzor măsurând cheltuielile de energie. Pentru comparaţie, fiecare persoană trebuia să fugă într-un ritm mediu timp de 30 minute.
În aceeaşi săptămână, aceste cuplurile urmau să aibă o relaţie sexuală „acasă”, mai degrabă decât în laborator pentru comportamente mai naturale şi unde „cuplurile se simt mult mai confortabil”, potrivit lui Antony Karelis, unul dintre autorii studiului UQAM publicat vineri.
Din datele colectate, cercetătorii UQAM au putut compara pentru fiecare cantitatea de calorii cheltuite în timpul cursei şi în timpul actului sexual.
În timpul jogging-ului, bărbaţii au ars în medie 276 de calorii în 30 de minute (9,2 calorii pe minut) şi femeile 213 calorii.
Aceste cheltuieli de calorii scad după un act sexual de aproximativ 25 de minute, la 101 calorii /4,2 calorii pe minut/ pentru bărbaţi şi 69 calorii pentru femei. „A face dragoste cu o intensitate moderată cere mai mult efort energetic decât mersul pe jos cu o viteză de 4,8 kilometri pe oră, dar nu la fel de mult ca o şedinţă de jogging”, scrie Antony Karelis.
Cu toate acestea, nimic nu explică diferenţa de calorii arse între cele două sexe. „Se datorează oare faptului că bărbaţii sunt în general mai grei decât femeile?”, se întreabă cercetătorul, estimând că acest lucru rămâne de verificat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu