28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Test de sarcină bazat pe salivă, în farmacii din 2023
Test de sarcină bazat pe salivă, în farmacii din 2023

Un test de depistare a sarcinii la domiciliu, bazat pe salivă şi dezvoltat în Israel, urmează să fie lansat în Europa şi în alte pieţe începând de anul viitor, au anunţat marţi reprezentanţii producătorului său, citaţi de DPA.
SaliStick, dezvoltat de un start-up din Israel, Salignostics, este primul test rapid din lume pentru depistarea sarcinii cu ajutorul salivei.
Noul test va ajunge în farmaciile din Europa, Africa de Sud şi Israel în primul trimestru al anului 2023.
"Produsul este foarte simplu, uşor de folosit şi oferă rezultate precise în doar câteva minute", au declarat reprezentanţii companiei Salignostics.
Ei spun că acesta este singurul test din lume pentru depistarea timpurie a sarcinii la domiciliu cu ajutorul salivei, în loc să folosească urina, aşa cum se întâmplă în cazul testelor tradiţionale. Noul test reuşeşte acest lucru prin depistarea în salivă a unui hormon de sarcină.
Potrivit producătorului său, testul poate fi utilizat încă din prima zi de întârziere a ciclului menstrual.
Potrivit datelor preliminare, testul are o sensibilitate de 95% şi o specificitate de 97%. Sensibilitatea arată cât de bine detectează testul o sarcină. Specificitatea se referă la cât de multe femei care nu sunt gravide sunt recunoscute ca atare de un test, notează Agerpres. *sursa foto: Salignostics


Articole înrudite