ACS Templiers Academy Galaţi s-a afiliat la FRB. Liga de Vară a fost suspendată din lipsă de participante Recomandat

Miercuri, 01 Iulie 2020 10:44
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet a decis ca Ligile de Vară la masculin si feminin să nu se mai desfăşoare în acest an din cauza lipsei de interes a echipelor pentru acest tip de competiţii.
La şedinţa Consiliului Director, desfăşurată în regim de videoconferinţă, a fost aprobat noul format competiţional al Ligii Naţionale de baschet masculin (LNBM), ţinându-se cont de propunerile convenite în cadrul şedinţelor cu preşedinţii cluburilor, dar şi de propunerile Departamentului Competiţii - Eligibilitate. Astfel, Liga Naţională de baschet masculin se va desfăşura cu o grupă unică (tur-retur şi play-off). Printre echipele participante se va afla şi CSM Galaţi.
În sezonul 2020-2021 a fost abrogată obligativitatea echipelor masculine şi feminine de a participa în cupele europene, cu posibilitatea înlocuirii unei formaţii eligibile, care nu poate participa, cu o alta de pe locul următor care doreşte să participe. În sezonul următor, Liga Naţională de baschet feminin (LNBF) se va desfăşura cu o grupă unică cu următoarele amendamente:
- dacă în LNBF sunt minimum şase echipe înscrise, atunci se va reînfiinţa şi Liga I feminin;
- dacă în LNBF nu sunt minimum şase echipe înscrise, atunci se propune organizarea unei ligi unice feminine, dar fără reînfiinţarea Ligii I.
În cadrul aceleiaşi şedinţe a Consiliului Director a FRB au fost afiliate provizoriu cu unanimitate de voturi trei cluburi: ACS Templiers Academy Galaţi, CSU Neptun Constanţa, ASBC Kinderball Academy Satu Mare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu