26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Anamaria Berdilă: „Suporterilor le doresc să fie optimişti şi înţelepţi în a avea capacitatea de a diferenţia realitatea de manipulare”
Anamaria Berdilă: „Suporterilor le doresc să fie optimişti şi înţelepţi în a avea capacitatea de a diferenţia realitatea de manipulare”

În ciuda pandemiei de coronavirus care a adus şi starea de urgenţă, viaţa trebuie să meargă mai departe. Sportivii gălăţeni continuă antrenamentele la domiciliu şi aşteaptă cu nerăbdarea reluarea activităţilor pentru a se reîntâlni cu colegii şi cu suporterii. Anamaria Berdilă, căpitanul echipei feminine CSU Belor, locul 6 în Divizia A1 de volei feminin, ne-a răspuns cu amabilitatea la câteva întrebări de actualitate:
- Cum te antrenezi în această perioadă de pauză competiţională forţată?
Odată ce activitatea competiţională s-a încheiat, am luat o bine meritată pauză de 10 zile. De aproximativ tot atâtea zile am început să mă antrenez pe partea de rezistenţă funcţională, circuite cu minima dotare pe care o am acasă. Lucrez mai mult pentru menţinerea tonusului şi pentru a nu lua în greutate. Cred că asta e cel mai important acum.
- Ce-ţi lipseşte cel mai mult din ceea ce făceai în mod normal?
Cel mai mult îmi lipseşte familia de sportivi de la sală. Anul ăsta s-a creat o legătură frumoasă cu toate disciplinele care se antrenau alături de noi la Sala Sporturilor şi mi-e dor de zilele în care aveam competiţii şi ne susţineam reciproc.
- Care au fost cele mai importante lucruri cumpărate?
În ceea ce priveşte cumpărăturile, recunosc că sunt o împătimită a cumpărăturilor online şi nu am ezitat să cumpăr orice mi-a venit la mână şi la reducere. Cât despre situaţia actuală, nu am făcut o isterie din a achiziţiona din supermarket alimente care să nu îmi fie de folos. Am cumpărat moderat şi când îmi era necesar.
- Cum îţi petreci timpul liber?
Timpul liber mi-l petrec prin a face lucruri pe care până acum timpul nu mi le permitea: vizionez seriale pe Netflix, studiez pentru doctorat, fac curat, ascult muzică, mă odihnesc şi nu în ultimul rând mă antrenez.
- Care este mesajul tău pentru suporteri?
Tuturor suporterilor le doresc să fie optimişti şi înţelepţi în a avea capacitatatea de a diferenţia realitatea de manipulare. Frica poate îmbolnăvi. Cu speranţa de mai bine, îi aştept cu drag din toamnă să revină la competiţii şi să susţină sportul gălăţean spre rezultate deosebite. Ei au puterea de a ne propulsa energetic pe culmile succesului.


Articole înrudite